måndag, februari 26, 2007

vip i stian

Jag har börjat få gå före i kön in på Kaffibarinn. vip alltså. Börjar lära känna folket liksom. Vet inte om det är bra eller bara tragiskt. Det är där jag brukar hamna varannan helg.

4 Comments:

Blogger Carl Fredrik Holtermann said...

du som vet, ÄR det sant att det är Damon Albarn i Blur som äger Kafibarinn?

Och hur är stämningen på Prikid?

Och finns det ställen i Reykjavik som påminner om exempelvis Wasahof, Prinsen, Tennstopet, KB och Riche, dvs "Klassiskt gammaltgammalt ställe med mycket gubbar".

Eftersom jag jobbar på mitt barprojekt och eftersom det verkar som att jag aldrig kommer till Reykjavik, så...

26/2/07 12:42  
Blogger Svala said...

Det stämmer. Damon Albarn är delägare av Kaffibarinn. Han har faktiskt en lägenhet också i Reykjavik så han trivs nog bra här på Islandet. Lite film-musik har han gjort här också, till "101 Reykjavík".

Prikið har varit ett mys ställe med spelande dj-s på helger, men jag har helt slutat gå dit för att det känns som att det lockar yngre folk (närmre 20) mer. På helgerna i alla fall. Dagtid är det ett anspråkslöst ingrott café som har sin charm eftersom huset är gammalt och knastrande.

Hummm... vet inte om jag känner till några gubbställen i Reykjavik. "Kaffi Reykjavik" är en första gissning. "Dubliner" kanske. "Café Opera" och "Café Rosenberg"... Och "Thorvaldsen" är ett modernt mojito-ställe som lockar äldre partajnissar.

Du får helt enkelt åka hit och utforska floran tycker jag. Det är väl ett måste om det ska dokumenteras?

26/2/07 17:45  
Blogger Carl Fredrik Holtermann said...

Jo, det är ju tanken att alla ställen ska besökas. Men Europa är stort... och Island en ö. Just nu är ju biljetterna rätt billiga till Island. Får se i vår. Det skulle vara sjukt kul. Men deadlinen kryper närmre o närmre... (hjälp!).

27/2/07 11:43  
Blogger Svala said...

Ja, det är inte alls dyrt att åka hit jämfört med för några år sedan. Då gick biljetten på över 5000 kr! Våren är fin om du har tur, annars rekommenderar jag sommaren, vars midnattssol har en klar effekt på barbesökarna.

28/2/07 00:12  

Skicka en kommentar

<< Home