söndag, februari 18, 2007

distansen ökar vänskapen

Jag tillbringade dagen idag med min mamma. Vi hade en sån fin stund när vi satt i gamla stan utanför en kiosk och åt korv. På en bänk. I det fina vädret. Hade nyss hälsat på farmor som har bytt ut pannbandet mot en mössa som hon har på sig dygnet runt nu. Stackars farmor. Jag berättade för mamma att jag vill bo i gamla stan och då säger hon att hon tror att jag är en gammal själ. Det är nog det finaste hon har sagt till mig.

4 Comments:

Blogger ajs said...

Mormor, som levt ett sjukt överdrivet av hemska saker drabbat liv (förlorat sin pappa i tonåren, tagit hand om sina syskon då mamman var knäpp, förlorat tre egna barn samt förlorat sin man, morfar, innan de hann gåg i pension...osv.osv) brukar säga att hon inte kan hitta någon annan förklaring till att allt detta drabbat henne än att hon är en gammal själ. Hon är en gammal själ och detta livet var hennes slutprov brukar hon säga. Hon hoppas på att få vila länge när hon är klar. Hon sa för några år sen till mig att hon ser en gammal själ i mig, mer än i något annat av de typ 13 barnbarnen. Det kändes också väldigt speciellt. Jag hoppas dock att jag slipper alla hemskheter...

18/2/07 16:49  
Blogger Per said...

..cometh Per. Nja. Tänk om det vore så enkelt. Men jag blir generat glad av de fina tillropen iaf. Växer mer mossa på min blogg än din skulle jag tro? Ska försöka förvalta min plats i din länklista värdigare framöver. Just nu så forsar inte orden, de forceras. Jag läser hellre dig än mig själv. Och mammor är det bästa som finns. Hur nu det där lät....

19/2/07 21:18  
Blogger Svala said...

ajs, ja ibland undrar man varför vissa utdelas mer smärtfyllda öden än andra. Gammal själ eller bara själ... man måste ändå se till att leva sig igenom allt. Men att bli kallad för gammal själ känns smickrande.

Per, känn ingen press. Din länk vilar i tryggt förvar här mellan postarna. Dina ord gror bra och håller lite längre.

21/2/07 01:02  
Blogger Fröken Lund said...

Den där korvkiosken; är det den där "kända" som Bill Clinton ätit vid? Det finns någon "känd" korvkiosk som jag blev ivägsläpad till när jag var på Island. Min förre pojkvän Calle ville visa mig allt möjligt av Island. Bl.a. den där kiosken. :-)

22/2/07 18:37  

Skicka en kommentar

<< Home