söndag, februari 18, 2007

sirkus tv

Turkmenistan fick en president; Gurbanguly Mälikgulyýewiç Berdimuhammedow, och detta verkade nyhetsankaret tycka var en trevlig händelse. Han är rena sömnpillret i rutan annars.
Klipp 1

Hans glädje spred sig därefter vidare på hans kollega som tappert försöker svälja skrattkväljningarna. Det misslyckas totalt. Och hur lätt är det när man liksom hör hur det manliga nyhetsankaret sitter och fnissar och frustar i den andra mikrofonen.
Klipp 2

Det blir så syrligt att sitta hemma i soffan och titta på klipp 2, som dessutom handlar om isländska börsmannen Jón Ásgeir som äger halva världen snart typ, eller han äger liksom mer pengar än hela den isländska staten, och så går han runt där i klippet med den sanslöst fula gula plastpåsen med rosa gris på. I RÄTTSALEN. eftersom han äger den billigaste livsmedelskedjan "Bónus" på Island och kör en löjlig kupp där antagligen för att påminna alla fattiglappar på Island om hur billigt det är i Bónus. För han har blivit åtalad liksom och det är rättegång men det är bara en enda stor sirkus det här.

Jag bloggar detta, även om det är på isländska. Jag lyssnar knappt själv på vad de säger där nämligen.

Vad tycker ni? Vill ni ha såna här isländska klipp på bloggen eller klarar ni er utan?

3 Comments:

Blogger Fröken Lund said...

Jag tyckte det var jätteroligt även om jag inte förstår isländska!

Dessutom reagerade jag också över Bónuspåsen.

18/2/07 13:14  
Blogger Silverfisken said...

Klart vi vill. We like isländska.

19/2/07 23:17  
Blogger Svala said...

ojoj vilken respons! :) Jag fortsätter som vanligt då! Tack!

21/2/07 01:05  

Skicka en kommentar

<< Home