måndag, februari 26, 2007

Tis is where I livesLite taskig kvalité på den här, men här är i alla fall lite Reykjavík from a distance. Kanske blir lite fler såna här bilder senare. Jag bor i närheten av kyrkan; Hallgrímskirkja, som förärats plats på toppen av 101 Reykjavík. Där står den och dånar flera gånger om dagen i torrt och vått. Tungt men melodiöst slår den långdragna spel så det hörs över hela innerstaden.

5 Comments:

Blogger Importent said...

Du skriver fint Svala.

Blir FH isländska mästare i fotboll för fjärde året i rad? Är Laxness överskattad? Hur skiljer man på maskulina, feminina och neutrala ord i isländskan? Livets frågor är många, svaren är fler. Fortsätt ge oss svaren så ställer jag frågorna. Hälsningar Bubbi Mortens alias Magnus Uggla.

26/2/07 01:30  
Blogger Svala said...

Tackar! :) Det är alltid skönt med frågor men jag har inte alltid svaren. Eftersom jag har noll intresse för fotboll så vet jag faktiskt inte. Du verkar mer insatt än jag.

Laxness är inte överskattad. Han är Laxness. :)

Maskulina substantiv slutar oftast på -ur i obestämd form singular, Feminina slutar oftast på -a. Neutrala ord är könlösa och men slutar ofta på "-ið" i bestämd form.

26/2/07 09:34  
Blogger Kuffen said...

Och många feminina substantiv får ö istället för a när ändelsen a blir u, det har jag lärt mig en gång. Svala Svölu. Tufft språk och vackra vyer.

26/2/07 16:39  
Blogger Svala said...

Kuffen, helt rätt! Jag kommer inte ihåg vad tempus formen heter, men det är vad man får fram om man till exempel har ordet "till" före.

Til Svölu

26/2/07 17:28  
Anonymous b said...

Dativ!

27/2/07 08:46  

Skicka en kommentar

<< Home