tisdag, mars 27, 2007

De bådar gott

Det brukar hända mig rätt ofta, varför vet jag inte, men jag och bandet Sigur-Rós har nån märklig dragningskraft. Ikväll stod plötsligt basisten bredvid mig vid kyldisken i affären och letade efter lämplig soyamjölk. Jag börjar se det som ett gott omen när jag får syn på dem ute på vift. Alver som de är.

6 Comments:

Anonymous Batus said...

Det lät intressant. Vet du någonstans man kan lyssna till deras musik?

27/3/07 07:10  
Blogger Kuffen said...

Sigur-Rós är bra. Bara bra.

27/3/07 13:44  
Blogger Svala said...

Batus, jag rekommenderar deras skivor varmt. Du kan provlyssna lite på deras myspace: www.myspace.com/sigurros eller på deras hemsida www.sigur-ros.com

27/3/07 23:49  
Anonymous Nyfiken said...

Åh, de är så bra! Vet du förresten hur namnet ska uttalas? Ska man uttala "ros" som på svenska ("roooos") eller som det engelska namnet Ross?

2/4/07 09:14  
Blogger Svala said...

Ó-et i Sigur-Rós har ungefar samma framtoning som amerikanska uttrycket "oh (my god)". Eller Phone, eller prone... ja eller faktiskt "rose". R-et ar ett tungspets-Err, som uppe i norrland skulle jag tro. G-et ar lite kluriga att förklara. Det ar som en otroligt mild variant av ch-ljudet i "Bach". S-et later som de finnska essen. Lycka till nu! :)

4/4/07 20:14  
Blogger Svala said...

nä... det låter inte alls som ljudet i "rose" konstaterar jag nu efter några omprövningar. "Oh" (som i uttrycket oh my god) har nog det mest liknande ljudet till "Ó".

4/4/07 20:26  

Skicka en kommentar

<< Home