söndag, mars 18, 2007

rutinerat

Måste bara förklara bilden inifrån bussen nedan. Den föreställer en lastbil som håller på att lyfta en ganska illa tilltygad jeep på pallen där bak. Nån stackare måste ha kört av vägen och av den krossade bilrutan att döma ha rullat några varv extra. Lite lustigt att bildtexten i tv-rutan just i detta ögonblick lyder "Þið þekkið rútínuna" eller "you know the routine". Det sker som sagt ohyggligt många olyckor på Islands vägar.

3 Comments:

Blogger Svala said...

och så skrev jag ett långt inlägg som inte kan publiceras nu eftersom felmeddelandet "could not connect to Blogger" dök upp när jag satt och skrev. När det händer kan jag inte logga in igen på ett bra tag så nu ska jag sova och försöka igen imorgon..

19/3/07 00:32  
Blogger ajs said...

Jag har inget körkort, men min (svenske) kille tyckte (under vår islandsroadtrip) att det framförallt var unga kvinnor som körde som galningar. Varje gång någon körde om oss var det en liten, liten kvinna i en liten till jättestor bil. Och mycket riktigt, under vår veckolånga roadtrip var det en mycket ung kvinna som körde ihjäl sig på en väg där vi just åkt (och där vi också då vi körde där blivit omkörda av en ung kvinna).

19/3/07 19:38  
Blogger Liza said...

Jag tycker att jag är van vid snöiga och isiga vägar efter att ha vuxit upp på landet men på Island var alla vägar så raka att folk körde som galningar ändå. Satt ofta med hjärtat i halsgropen när jag åkte med min tyska kompis som uppenbarligen kände att väg 1 var någon forma av autobahn...

21/3/07 13:37  

Skicka en kommentar

<< Home