onsdag, februari 28, 2007

Tempot pulserar på Reykjaviks gator. Bara idag körde jag förbi fem krockar. Miserabla bilar med skrynklade nosar och folk ute på gatan med mobilen vid örat. Den förlängda eftermiddagssolen kanske är boven. Dagarna blir längre och kan fyllas med mer innehåll innan mörkret fläker ut sig. Men folk är fortfarande djupfrysta. Sitter stelbenta under ratten och hinner inte med.

Jag hastar bäst jag kan själv. Det blir så när man inte har konkreta mål att hasa sig fram emot. När jobbet inte fyller funktionen av självförverkligande. Då måste dagarna fyllas med innehåll. Varje ledig stund blir en tillflyktsort. Varje sekund måste sväljas med förlustelser och förströelser. Tidsfördriv som håller tomhetskänslor och meningslöshet på hållbart avstånd.

Gymnastiken gör sitt för att distrahera mig. Kroppen är smidigare och jag har börjat köra frivolter i pik. Alltså med raka ben. Det känns tufft. Kommer nästan ner i spagat på båda ben. Också ganska tufft. Det blir Ninja-style på nästa tjuv jag brottar ner.

6 Comments:

Anonymous chris said...

vad häftigt! fröken är mäkta imponerad här bakom boktravarna. spagat säger du. jag trodde att det mest var en myt.

1/3/07 11:28  
Blogger Dan (gearhead) said...

jag kan ta på mig strumporna själv, dit sträcker sig min vighet :)

1/3/07 14:22  
Blogger Fröken Lund said...

Åh. Jag längtar redan efter ett blogginlägg där du berättar om att du jagat ikapp en tjuv och uppvisat lite ninjatakter. :-)

1/3/07 14:36  
Blogger Svala said...

chris, jag omger mig med boktravar här med men borde ägna dem mer tid åt aktiv läsning. Och nej... det är ingen myt. Med lite självtortyr lyckas man tänja kroppen åt alla håll.

dan, hahaha!

fröken lund, ho ho ho... jag skulle bli väldigt förvånad om det blev så

2/3/07 01:07  
Blogger Importent said...

En simpel en: Kör inte islänningar förbannat dåligt? Unga testosteronfyllda 17-åringar med nyss, på dyrt lån, inhandlad sportbil tävlar om status bland de likasinnade. Jag har sett fler olyckor på Island under 1 månad än vad jag gjorde i Malmö under 8 år. Bilkulturen är en av de mest levande kulturerna på Island verkar det som. Både för äldre med stoooora jeepar och yngre med snabba fordon. Rätta mig om jag har fel.

2/3/07 10:43  
Blogger Svala said...

importent, du har helt rätt.

2/3/07 13:02  

Skicka en kommentar

<< Home