torsdag, september 28, 2006

Stjärnlös natt med stjärnor i ögonen

En fortsättning på dagloggandet. Det gick ju fint igår. Går snabbt och blir mycket text när man bara vräker ut fritt och rapar upp vad man har gjort under dagen.

Ok. Innan klockan 17.00 är det som sagt tystnadsplikt på. Även om det är massor jag vill berätta. Men jag behöver lite mer distans till livet som föreståndare innan jag kan närma mig det i bloggen.

Efter kvällsmat åkte jag med Flóki och köpte ett helårskort på Baðhúsið, som är en träningsanläggning for women only. Fråga mig inte varför det är så, men det tilltalar rätt mycket på grund av en sorts elegans som svävar i avslappningsrummet till exempel. Lite pretto petigt och njutbart. Det är där som jag sen ska börja trycka kroppen i Pilates pass och "Body balance" och annat hurtigt.

Senare under kvällen åkte vi på en plats i en dal i Reykjavik, där folk hade samlats för att se på stjärnorna i ordentliga teleskop, kikare... vad heter det nu. Ikväll släcktes hela staden ner nämligen, som ett ganska banalt och galet initiativ till invigning av filmfestival. Problemet var att det var såklart molnigt. Som vanligt. Men jag tyckte det var så fint att alla stadsljusen släcktes ner i allafall. I en HALVTIMME! När vi körde därifrån fick jag använda helljusen på bilen imellanåt för att kunna se vägen liksom.

Det märkliga var att jag trodde att folk skulle hålla sig hemma när ett sånt här projekt ägde rum.

Men nej.

Halva Reykjavik var ute och körde omkring på gatorna. Det var trafikstockning klockan 22.15 i ett nersläckt Reykjavik. Folksamlingar på kullar här o där. Och inne i bilen malde stämman från en stjärnhimmelspecialist ur radion. Han förklarade stjärnhimmeln och vintergatan. Ljusår och materia. Hur ensamma de är där uppe i oändlighetens himlakropp av väldiga avstånd.

Jag älskar det här landet.

5 Comments:

Blogger eff said...

Jag blir avundsjuk när jag hör om såna tilltag. Så fint, på nåt vis. Synd att det var molnigt.

29/9/06 08:43  
Anonymous erna sif said...

já, hún getur verið hressandi íslenska þjóðarstemningin :)

En til hamingju með að vera búin að kaupa þér kort í líkamsrækt :)
Árskort!!
Það er nú aldeilis metnaðurinn :)!!!

29/9/06 09:14  
Blogger Peter Madison said...

Blev precis kär i ditt land. Det borde vara, minst, en nedsläckt dag i alla städer på jorden just för att skåda himlen och stjärnorna så vi kan blicka ut och skåda vårt ursprung...

29/9/06 09:32  
Blogger krilli said...

"... en mér hefur það alltaf þótt það líkjast Mercedes-Benz merkinu. Nema á hvolfi."

29/9/06 16:01  
Anonymous Hugskot said...

Þetta er líklega ágætis staður til að æfa sig í sænskunni... og góður penni greinilega á ferð á þessu bloggi. Takk fyrir heimsóknina. Kíktu við aftur!

29/9/06 19:55  

Skicka en kommentar

<< Home