måndag, november 14, 2005

Litt Muzikk

Jag rekommenderar folk att gå in på www.hybrism.com/, som är ett litet trevligt skivbolag. Där finns en hel del bra musik att lära känna. Bland annat Sibiria och El Perro Del Mar, som jag personligen håller en hel del av.

En annan dänga som jag inte kan få nog av är
Felix da Housecat, och "Ready2Wear" som man kan få höra om man klickar sig fram. Den är så skönt elektronisk och robotig.

Avslutningsvis länkar jag
DOTSHOP, källa till glädje och fröjd.

9 Comments:

Blogger .johan said...

Ja, "Ready2Wear" är så trevlig så. Den blir jag alltid glad av.

14/11/05 11:26  
Blogger Svala said...

Hej Johan! Vad KUL att du bemödar dig med att plita ner några ord här! Passar på att tacka för låten också! Men du, länken till din blogg saknas på din profile!

14/11/05 13:07  
Blogger eff said...

Sibiria är rätt bra. Eller, jag har bara hört Christian Olsson, och den är ju bra. Härligt syrlig text. Den där Vapnet-snubben verkar ju inte ha nån ände på sin kreativitet eller sångröst.

Dotshop, ja. Oj vad jag ska handla där när jag har pengar. Oj oj oj. Jóhann Jóhannssons Virthulegu Forsetar, exempelvis.

14/11/05 14:33  
Blogger Svala said...

Just Jóhann Jóhannsson är fantastisk! Tänk stråk och electro i en harmonisk blandning! dzzzt..

14/11/05 15:28  
Blogger Svala said...

Virðulegu Forsetar betyder förresten "royal presidents" om du vill veta.

14/11/05 15:30  
Blogger eff said...

Just Virðulegu Forsetar verkar så in i bänken bra. Har hört klipp på både Dotshop och andra ställen och den bara måste jag ha. Skrivet för bleckblås. Bara en sån sak!

Jóhansson var med i ungefär tio sekunder i Screaming Masterpiece. Tillräckligt länge för att min puls skulle gå upp och tillräckligt kort tid för att jag skulle svära en femtonsekundersharang över filmmakarens inkompetens när de sedan klippte till något annat.

14/11/05 16:12  
Blogger Svala said...

ja, den filmen är visserligen intressant, men absolut inte direkt representativ ändå tycker jag. Emiliana Torrini fattades helt t.ex. Bad bad... Den där klippningen var kanske ett trix? Retfullt så att man ska vilja se mer! :)

15/11/05 16:27  
Blogger eff said...

Jag antar att det beror på att Torrini dels inte låter speciellt isländskt och sedan kanske hon är lite för mainstream. Screaming Masterpiece verkade ju vilja grotta ner sig mer bland de alternativa banden.

För egen del så var det en orgie i bra musik. Satt fnissandes som en liten skolflicka och skrev ner alla namn jag hann med i en fil som nu är döpt till island.txt och kommer användas som grund till många skivköp när så är dags. Exempelvis Mugison som jag inte hört talas om innan dess.

Sedan tyckte jag det var så gulligt när Kjartan från Sigur Rós stod i sin äggmössa och spelade på någon slags skifferxylofon under repetitionerna till Odin's Raven Magic med Hilmar Örn Hilmarsson...

15/11/05 20:55  
Blogger Svala said...

Torrini mainstream? *tar sig för öronen och låtsas som ingenting*

Och jo, väldigt isländsk är hon. Helt uppvuxen där. Det pågår en debatt hemma på Island där det ifrågasätts att hon inte var med. Men det kan ju faktiskt också bero på henne själv. Att hon inte hade tid att vara med eller nåt.

16/11/05 16:39  

Skicka en kommentar

<< Home