onsdag, januari 03, 2007

Flóki och Wilson Muuga


5 Comments:

Blogger eff said...

Giganternas kamp. Vem ger sig först, tro? Flóki eller fartyget...

3/1/07 23:54  
Blogger Svala said...

Fartyget är redan ganska så kört. Det kommer att stå där i ett par veckor tills man har sågat ner det i bitar för att kunna forsla det därifrån.

4/1/07 00:14  
Blogger eff said...

Ska det huggas upp? Det var som tusan. Det har ju gått på riktigt ordentligt, men jag trodde man skulle kunna dra det flott och bogsera till varv...

Det kan ju knappast ha seglat på så hårt, det måste blåst upp på en ordentlig våg eller liknande. Läste att det hade lossat kvarts i Grundartangi, så hon har ju legat grunt i vattnet förvisso. Konstigt ser det ut, i alla fall.

4/1/07 01:12  
Blogger Svala said...

Han Wilson strandade med väldans hastighet. Besättningen förlitade sig på teknologin där de seglade, då det stormade kraftigt. Men teknologin hade fel och innan de kunde göra något åt det var fartyget på väg rakt in mot land i full hastighet. Antagligen var havsnivån betydligt större då detta hände så att det ser märkligt ut när vattnet nu står lägre. Jag har hört att Wilson Muuga ska delas upp på nån vis för att få bort därifrån. Kanske inte riktigt att man går på med hammare och försöker banka sönder det :)

4/1/07 10:15  
Blogger eff said...

GPS - Generally Pretty Safe... Heh.

4/1/07 14:37  

Skicka en kommentar

<< Home