torsdag, maj 04, 2006

Paul KayeJag föll handlöst för filmen "It´s all gone Pete Tong" och blev alldeles mycket förtjust och imponerad av skådisen Paul Kaye. Han är helt enkelt fenomenal i rollen som en legendarisk DJ going döv av knark och tinnitus, men som lyckas hitta nya sätt att göra musik av ljuden han har i huvudet efter att han blivit döv. Jag har sällan sett en sån färgglad och explosiv prestation på duken. Ge Paul Kaye en Oscar! Nu!

5 Comments:

Anonymous Oreda said...

Visst va den bra! Såg faktiskt den ikväll och det blir höga betyg. Att sen folk tror att han funnits (och att hemsidor försöker förstärka detta) gör det hela ännu roligare! En "mocumentary" som börjar leva ett eget lilla liv..

4/5/06 22:04  
Blogger Svala said...

men... så det är så det ligger till alltså? Finns det inte nån gnutta verklighetsförankrad essens i filmen? Lite onödigt kan man ju tycka att luras med det där. Men en bra film är det ju trots allt.

4/5/06 23:03  
Anonymous Oreda said...

Jag läste visserligen det på Wikipedia så det kanske ligger en konspiration bakom även där. Det är ju faktiskt lite synd på en sån historia. Men tror du inte man skulle hört om en döv person gjort en Beethoven?

5/5/06 07:43  
Blogger Svala said...

svart att saga... det finns ju ratt sa manga osynliga genin omkring oss... hjaltar som överlevt massor massvis. Men sen blir bara ett fatal uppmarksammade förstass.

nu har jag last lite pa wikipedia och det ser just ut som du sager, att det ar en bunte DJ-s som gatt pa lite egotripp i filmen. :)

http://en.wikipedia.org/wiki/It%27s_All_Gone_Pete_Tong

5/5/06 21:20  
Blogger Liza said...

I'm with ya!

Bra film - funderade själv på hur mkt sanning som låg bakom (man ville ju liksom att det skulle vara lite iaf). Nu behöver jag inte fundera mer över det.

8/5/06 11:37  

Skicka en kommentar

<< Home