fredag, maj 19, 2006

Eurovision

Alltså Eurovision... har Europa ingen humor? Islands Silvia Night väckte tydligen förnärmade känslor. Heja. Vi blev nog det första utbuade landet nånsin att delta i tävlingen. Tjohejsan.

Det var ett skämt.

Hon är en skådis.

Hon heter egentligen "Ágústa Eva" och är en helt vanlig tjej. Hela spexet runt henne är ironi och en slags entertaining show off. Jag hade gärna velat se henne igen imorgon, istället för den där arga turkiskan som sjöng sådär avsmakligt chockerat. Fast hon var lite cool ändå. Lite Arja Saijonmaa i turkisk omdaning. Blekt Barbie bland ett större antal andra dockor i tävlingen.

Fattar inte hur den där hyperaktiva studsande spermien från Ryssland kunde gå vidare. Eller bakåtslickade slemmet från Armanien i hästsvans. Hallå liksom. Fast i och för sig... det är ju humor det med på ett sätt.

Carola såg som vanligt nyfrälst ut, men herre vad tröttsamt. Den där pulserande ådran i pannan börjar se smått skräckinjagande fanatisk ut. Och alla Abba-kopiorna som för övrigt deltog. Gud. Ge Sverige priset för alltid. NU.

Jag gav Bosnien min röst. För ett självbevarande, harmoniskt och hyfsat originellt framträdande. Det berörde. På nåt sätt. Inte för att det är nån schlagervinnare egentligen.

4 Comments:

Anonymous maria said...

silvia night såg ut som en som jobbar på h&m här i umeå. läskigt.

19/5/06 23:54  
Blogger Dusina said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

20/5/06 08:23  
Blogger Dusina said...

Jag tyckte det var ganska tråkigt att inte Islands låt gick vidare. Hade hört någonstans innan att den hånade "kändisar" som Paris Hilton och tyckte att den var helt fantastisk satt i det sammanhanget.

Men sedan hade det ju varit en del skitsnack om Silvia Night här i Sverige, och om skitsnacket hade någon sanningshalt lutade det åt att hon var seriös. Det är visserligen bättre och ärligare än Carolas falska blygsamhet framför kamerorna men ganska farligt i en folklig tävling som ESC.

20/5/06 08:24  
Anonymous Sandra said...

Jag gillar verkligen Silvía Nótt, men du har rätt i att skämtet verkligen inte gick hem. Anledningen till bu-ropen var dock inte musiken (låten var verkligen inte den sämsta i startfältet och mycket bättre än det mesta som gick vidare), utan att hon sa "fuck you retards" på en presskonferens. Grekisk TV var där och ljudet var inte det bästa, så det lät tydligen som om hon sa "fuck you greeks". Vilket kablades ut på grekisk TV en massa gånger.

20/5/06 16:28  

Skicka en kommentar

<< Home