torsdag, januari 26, 2006

Lägesrapport

Jo men jag tog jobbet. De erbjöd väldigt schysst lön. Åhå. Såpass bra att jag såg att jag kan ge mig ut på biljakt imorgon. Japp. Tvära kast. Jag vet. Men jag litar på att jag kommer klara mig. Jag klarar mig alltid. Jag har överlevt det mesta hittills. I år har jag haft körkort i 10 år och det är på tiden att jag skaffar en ordentlig bil. I år är det också 10 år sen som jag flyttade hemifrån. Jag har en del erfarenheter av att klara mig själv kan man säga.

De valde mig av 50 sökande.
Det känns gott i magen.

Idag fyller Flóki år. Jag väckte min nyblivna 7-åring i morgonmörkret upplyst av ett stearinljus, med sång och frukost på sängen. Och små klappar. Och informerade att han ska få börja öva Karate, så som han önskade. Det kommer passa honom jättebra. Atlet som han är. Själv var jag gymnast. Och hans pappa är nån slags kroppskonstnär också. Så jag tror han kommer finna sig i det där. Han är ingen fotbollspojke iallafall.

När det gäller det där andra nya dokumentärfilmsprojektet, "Painting Love", så vet jag att jag kommer ha tid med det också. Jobbet gällde en helg i slutet på februari. Innebär lite resor och sådant. Kul. Vill inte berätta för mycket om det just nu. Men jag har iallafall kommit ett steg närmre att förverkliga egna idéer till dokumentärfilm, tillsammans med den här gruppen.

Och så har jag blivit bjuden på bröllop i Barcelona. I mars. Min gode vän Carlos ska äktas. Jag och Flóki tänker åka.

Min ensamhet stör mig inte så mycket längre.
Det gick över.

4 Comments:

Blogger eff said...

Så skönt att höra, Svala. Gläder mig.

26/1/06 15:53  
Anonymous Sara said...

Får man fråga vad som är sjysst lön, med isländska mått mätt? Det är ju så klurigt det där, att försöka förstå de isländska ekonomiska referensramarna. Pizza för 250 kronor låter ju helt galet, men vad får man ut i fickan efter skatt som gör att det finns en pizzamarknad på ön? :)

26/1/06 16:47  
Anonymous caiman said...

Hur uttalas Flóki?
Floki eller Flöki eller nåt mellanting kanske?

27/1/06 16:21  
Blogger Svala said...

sara, pizzamarknaden på Island är inte på något sätt proportionsenlig med inkomststandarden, jämfört med den svenska. Den är blodig helt enkelt, svindyr. Inkomsterna varierar också väldigt kraftigt. Statliga arbeten är extremt underbetalda enligt mig. Tar vi förskoleyrket till exempel så får folk ut runt 100 000 isl. kr i månaden. Vilket är obegripligt hur de ska kunna klara sig på det. Att hyra en tvåa här kostar sällan mindre än 65 000 isl.kr. Så det är tufft!

Caiman, Flóki uttalas med ett engelskt uttal på o-et. Och ett rent K-ljud, nästan lite finskt över det.

28/1/06 11:01  

Skicka en kommentar

<< Home