lördag, januari 14, 2006

I frysdisken


Jag tog upp det. Jag släppte ner det igen...
och kom på varför jag inte äter kött så gärna.



Och här barn... kan vi se hur insidan av ett lammhuvud ser ut.
Det kallas "svið". Sviiiiiið. Eller låt oss säga svedd fårskalle.

Jag fick äta många såna här när jag var liten. Jag kommer fortfarande ihåg tänderna som blottades. Och ögonen som mormor skar bort med kniven och åt upp.

8 Comments:

Blogger Kristoffer said...

Jag läste 101 Reykjavik av Hallagrimur Helgasson för inte så länge sedan. I den käkar huvudpersonen navelsträng... (Det hela var såklart oerhört långsökt, men på något sätt skulle det vara en form av telepatisk abort.)

Mmm, mums, det isländska köket...

14/1/06 07:51  
Blogger Jona said...

Ugh! Har de sånt där på pizzorna också?

14/1/06 12:43  
Blogger Svala said...

kristoffer, men navelsträng låter ju lite som tarm ju. Tänk korv. :) "Telepatisk abort" HAHA... Jag måste till o läsa den boken!

jonas, nae... "strimlat svin" är populärast att ha på pizzan här. Eller kompakt och välkryddad prickig kalv.

14/1/06 12:52  
Blogger Anna said...

urg, det såg lite för likt ut något levande för att det skulle vara roligt....

14/1/06 13:00  
Blogger Jona said...

hokaj, låter mumma! :D

14/1/06 13:02  
Blogger Kristoffer said...

Kommer inte ihåg om det funkade med aborten, men strängen gick ner i alla fall.
Jag försöker att tänka på korv, men det vänder sig ändå i magen. (Jag tänker aldrig mer tänka på det.) MEN, läs boken, gör det. Den är lite speciell, men klart läsvärd.

14/1/06 14:29  
Blogger Svala said...

anna, jag ber om ursäkt för äcklighetsfaktorn. Den är ju skyhög här tycker jag, och det är inte alls meningen att vara rolig egentligen. Det här är på dödligt allvar. Och det är detta som folk äter. Fast kanske inte just huvudet då.

14/1/06 16:07  
Blogger Thérèse said...

Vidrigt, även här i Spanien har dom fårhuvuden och hela fåglar, kaniner, smågrisar med huvud kvar i köttdiskarna. Inte så mysigt

14/1/06 17:09  

Skicka en kommentar

<< Home