söndag, december 18, 2005

utsvävanden

- Alltså, det Gud gav oss är ju faktiskt förmågan att känna och uppleva att vi faktiskt finns. Vi fick ett medvetande. Och en fri vilja.

- mmhmm

- Det har ju inte djuren på samma sätt. De följer naturens lagar rakt av, de är ett med naturen. Ett med Gud. Men vi människor... vi är befriade från denna instinkta uppenbarelse och oforcerade hängivenhet.

- mmmhhhmmm

- Alltså, vi är utrustade med förmågan att uppleva oss själva och reflektera. Vi vet om att vi finns. Vi är lite som små Gudar som via friheten som gavs oss kan leda våra liv i de riktningar vi förmår leda oss själva åt.

- ...

- Det är det som är den fria viljan. Att vi kan välja om vi vill ta vårt liv eller inte. Vi äger vår egen existens och är medvetna om den när vi genomgår en resa i livet... där vi mer eller mindre styr...

- Svala, kan du sluta vara så himla sinnesjuk.

- mmmkay.

4 Comments:

Blogger Svala said...

hihi, jag fattar inte hur jag lyckades med det där. Skrev ett hederligt blogginlägg som sen tar sitt uttryck i ultra mini format.

och det går inte att ändra.

och tycker det ser lite för kul ut för att ta bort.

så ni som vill läsa får komma på sätt att komma åt visdomsorden

18/12/05 18:10  
Blogger k said...

Hah, vad lustigt! Men i reader syns det utmärkt. Och gällande namnen, vad säger man? Great minds think alike. Eller så. :)

18/12/05 20:05  
Blogger Svala said...

Reader? was ist das? Man kan också markera och kopiera texten in i ett word dokument för att se den fullsize.

wee.. go go great minds!

19/12/05 19:33  
Blogger k said...

I avdelningen Google Tar Över Världen presenteras: http://reader.google.com

Det är bara en beta-version ännu så länge och det tar några timmar innan den kopplar att någon uppdaterat men det är annars ett ypperligt sätt att hålla reda på bloggfavoriterna. Det börjar ju bli en hel del.

19/12/05 22:10  

Skicka en kommentar

<< Home